2018-04-02
在凌霄閣當半天遊客~ 此建築除了外型獨特, 內部設計感覺十分凌亂, 總是要兜來兜去 😆 睇完3D 畫,肚子餓了就找到 富士山媽媽 來一個豐富的下午茶 😊明太子飯糰 $48~ 好細粒! 😆 比起外賣店買到的飯糰大概細一半, 明太子香辣 😋 如果個飯糰燒燒佢 咁就好食啦! 如果三文魚手捲 $48~ 豆乳鮮魚鍋 $158~ 估佢唔到咁鮮味,鍋子不算大,魚肉頗多,豆乳及魚鮮互相輝影 😘,餐牌上有幾款鍋物,每枱都點了一鍋 ~睇住靚景慢慢煲,心情很放鬆啊~Mama Yaki $108~ 御好燒 夠熱, size 偏細, 主要食個醬汁 👌🏿👌🏿總覺得山頂大多數都是 貴夾唔飽, 雖然富士山媽媽的定價不便宜,阿媽年代的日本明星主題亦吸引唔到我 😂, 但有靚景,食物比想像中好 😆飢 point : 6 / 10#hungermarch #飢詩 #非飢詩
三文魚手捲 $48~
飢 point : 6 / 10
#hungermarch #飢詩 #非飢詩