2017-12-22
天水圍西鐵旁既一間甜品店非元屯天人應該就未必識得搵。(其實可能屯門元朗天水圍人都未必識)今次冇影外圍,其實都幾難搵!但入到去都幾靚幾有風味!其實已經去過好多次,今次就寫一次食評俾大家介紹下。今次食咗雜果窩夫配曲奇雪糕,價錢非常經濟,而且性價比很高,我好鍾意食窩夫入邊有麻薯,煙煙銀銀!不過其實,個人覺得綠茶窩夫比較好食,綠茶窩夫配紅豆好夾雪糕方面,唔係咩貴價雪糕,但係都不錯!唔知大家有冇覺得食糖水要有腸粉魚蛋食下,可能因為比B仔涼粉影響到!😂😂(扯開話題,B仔涼粉糖水就麻麻哋,但啲腸粉好好食)今次係一堂食腸粉魚蛋都不錯,夠熱又唔會好硬就做足本分!👏🏻👏🏻呢張都係基本野,不過佢推介咖喱汁!我哋就麻麻哋,好彩另外上,點左一下就無再點了!🤪最後一題,佢哋啲員工都幾好態度,問晒佢啲窩夫邊個有麻薯邊啲冇,咁煩都冇發脾氣好有禮貌咁答!識佢少少腸粉分開啲咖喱汁上佢都好樂意!抵讚!我哋周不時都會去下,貪佢近近地幾方便!又經濟實惠!又有窩夫食!啲嘢飲都幾好飲架!如果你哋去開屯門元朗天水圍都可以去吓!唔使次次都食B仔涼粉啦!
今次冇影外圍,其實都幾難搵!但入到去都幾靚幾有風味!
其實已經去過好多次,
今次就寫一次食評俾大家介紹下。
雜果窩夫配曲奇雪糕🍦
今次食咗雜果窩夫配曲奇雪糕,
價錢非常經濟,而且性價比很高,
我好鍾意食窩夫入邊有麻薯,
煙煙銀銀!
不過其實,個人覺得綠茶窩夫比較好食,
綠茶窩夫配紅豆好夾
雪糕方面,唔係咩貴價雪糕,但係都不錯!
(扯開話題,B仔涼粉糖水就麻麻哋,但啲腸粉好好食)
腸粉魚蛋
今次係一堂食腸粉魚蛋都不錯,
夠熱又唔會好硬就做足本分!👏🏻👏🏻
呢張都係基本野,不過佢推介咖喱汁!
我哋就麻麻哋,好彩另外上,點左一下就無再點了!🤪
最後一題,佢哋啲員工都幾好態度,