好耐冇見!之前因為小病而入院做咗手術,而家終於有時間同精神update返呢一個社交平台 🫠位於荃灣香車街街市附近嘅泰國餐廳—泰玖🇹🇭一入去會有一條好長嘅酒吧走廊,有高身Bar枱可以坐如果唔係就要book枱坐樓上2樓啦😃🐓青咖喱雞 4/5好正宗,咖哩味足夠,但如果已青咖喱嚟講,我覺得唔係好夠辣,佢可以加倍蒜蓉包或者薄餅,我地加咗薄餅都好酥脆又香👍🏻👍🏻🦀軟殼蟹西柚沙律 5/5呢一個好好味😍個軟殼蟹乍得有教蔬菜,有配上西柚,酸酸味味好開胃🤩最後我哋叫咗個冬陰功(可選辣度)我哋今次揀咗小辣,因為唔知佢會有幾辣,自問都食得辣嘅,我覺得都夠,因為辣同酸要平衡,冬陰功先會好飲🤓佢入邊有好多料,蝦仲好大隻😍 呢個係必試🤩.📍 泰玖 (荃灣)荃灣曹公坊5號地舖如果係Openrice訂枱 1930前離座仲有75折!

🐓青咖喱雞 4/5
🦀軟殼蟹西柚沙律 5/5
📍 泰玖 (荃灣)荃灣曹公坊5號地舖
如果係Openrice訂枱 1930前離座仲有75折!