2020-06-01
好耐都未食過川菜啦,北角和富依間系朋友介紹嘅,之前都有聽朋友講話依間抵食!入到去嘅裝修真系好友川菜嘅風味,價錢真系好平,就算加入去食都有午市套餐,一個午市套餐一杯嘢飲一個飯一個餸仲有前菜都系40幾蚊至到50幾蚊不等,真系好抵食!咁我就食咗口水雞午市套餐,朋友就要左雞翼麻辣香鍋套餐!下單之後好快就已經有得食啦,口水雞真系色香味具全,睇得又食得,擺盤好靚而且口水雞嘅味道好夠,我好鐘意佢嘅麻辣嘅感覺,唔會太埋熱唔會太辣啱啱好!雞嘅份量比我想像中嘅多,口水雞嘅汁啱曬我撈飯食!朋友嗰個系雞翼麻辣香鍋,雞翼系單骨雞翼,方便食用,雞翼好香,佢系外脆內軟,麻辣香味真系好夠,配菜都可以,我好鐘意食佢嘅蓮藕片,土豆片,兩樣嘢都入曬味,其實一個套餐都幾夠飽㗎!食完兩個午市套餐之後我哋想試嚇依度嘅紅糖糍粑,價錢都唔貴,原來一份紅糖糍粑有八件,佢系即叫即炸,紅糖糍粑外脆內軟,好似麻薯咁樣嘅感覺,要點紅糖汁,成個口感先有層次,呢度嘅紅糖糍粑真系好好食!
咁我就食咗口水雞午市套餐,朋友就要左雞翼麻辣香鍋套餐!