2025-05-26 177 views
上網睇到有見茶餐廳做緊開心果主題套餐,身為開心果控嘅我,當然唔會放過。首先要咗個$55嘅開心果套餐,當中有一個開心果西多士同埋一杯開心果特飲,呢個套餐非常抵食! 開心果西多士外脆內軟,搭配香濃的開心果醬,讓人一口接一口。接著是阿華田開心果,呢個飲品既有阿華田嘅濃郁,又有開心果嘅清香,簡直係完美結合,口感層次分明。我朋友就叫左銷瑰叉燒飯,呢個係香港經典中的經典,叉燒肉質鮮嫩,醬汁香甜,加上兩隻大大嘅煎蛋,加上豉油,與白米飯相得益彰,令人回味無窮。最後當然要試埋開心果奶茶紅豆冰,呢個係夏日的最佳選擇,龍龍嘅開心果味道融入紅豆的甜美,和奶茶的獨特風味,值得一試!