2013-09-25
廣福的大家樂, 閒時都係公公婆婆既好地方, 夏天涼冷氣, 冬天就避下寒, 吹下水, 下午既大家樂, 門庭若巿... 但一到晚飯時間, 反而冇咁多人, 容易搵位... 厚切一哥焗豬扒飯 - 80後冇理由未食過, 由學生時期既$20 雞, 食到而家$39, 但味道有保證, 咁岩今日新鮮出爐, 更加香噴噴, 菠蘿粒仍然靚靚仔仔, 蕃茄仲係漲卜卜, 唔會溶溶爛爛. 豬扒一般, 勝在夠淋, 用匙羹都可以切開黎食, 多汁也是賣點之一, 如果食到尾唔夠汁會好掃興的, 今天的厚切一哥焗豬扒飯, 果然做到一哥風範!! 重鎚雜扒鐵板 - 50几蚊一個扒, + $6 有酥皮湯, 再 +$6 有特飲, 加埋唔洗$60當然咁既價錢, 我既既要求都唔會高既, 但近年大家樂既鐵板已經好唔錯, 酥皮海鮮湯塊皮太厚, 只有几粒湯料,雞肉脆皮腸好味, 其他肉類仍有少少雪藏, 但煎得几香口, 但整個套餐勝在夠大堆頭, 抵食!
酥皮海鮮湯塊皮太厚, 只有几粒湯料,
雞肉脆皮腸好味,
其他肉類仍有少少雪藏, 但煎得几香口,
但整個套餐勝在夠大堆頭, 抵食!