長長人龍咖啡店 Lucky FoodieLevel 42018-05-1246 views Follow 今日同朋友喺 ifc 行街,行到又攰又口渴,去咗人氣咖啡店 % Arabica 買咗杯咖啡飲吓先,抖一抖再血拼,下晝三點幾,仍然有條長長嘅人龍,果然係人氣咖啡店,第一次飲,真係要試真D個味道。朋友係抹茶控,睇咗餐牌,即刻叫 Matcha Latte 抹茶鮮奶,話要試吓京都嘅抺茶風味,果然抹茶味道好香濃,奶味好重,入口好幼滑,又唔會溜,真係好正。Spanish Latte,遠遠已經聞到陣陣咖啡香,入口奶味濃郁細密,跟住嚟咖啡味道有深度烘焙焦香,冇帶酸冇苦澀,入口好順滑香醇。但自己覺得如果奶嘅分量可少D,就更加好,依家D奶味好似蓋過咗咖啡味,下次要試下 Espresso ,相信咖啡豆嘅香氣應該會發揮得更淋漓盡致。The above review is the personal opinion of a user which does not represent OpenRice's point of view.9Share長長人龍咖啡店 % Arabica (國際金融中心商場) https://s.openrice.com/QrKT00Nik00Report Post Ratings4Taste4Decor3Service3Hygiene3ValueDate of Visit2018-04-30Dining MethodDine InSpending Per Head$55