2021-05-18 41 views
琴日去左長沙灣,晚上同埋朋友係大街見到呢間鋪好多人排隊,我諗應該好好食,就同朋友兩個人走左入去食。😝😝我哋冇叫到一人一個餐,反而係叫一個餐再加其他野兩個人一齊食。🤪首先,叫了一個海南雞飯配細碗叻沙,價錢不貴但就會給了我一個驚喜嘅感覺,因為原來食海南雞飯是可以配一碗叻沙。雞好滑😍,點海南雞的醬汁食,非常好食。飯望落好多料,配上雞油,非常香口。叻沙細細碗,滿足了我想食小口叻沙的慾望。叻沙入邊椰汁香濃,仲有一隻蝦喺入邊。我叫了一個椰青,椰青冰凍,清甜,值得推介。☺️☺️小食叫了一個小食拼盤和咖央多士。多士足料,配上口口嘅牛油,食上去感覺非常邪惡,但又會抵受不住誘惑想食多舊。小食拼盤上多是雞鎚雞翼,蝦卷,冬陰功魚餅等等都非常好食。🤪🤪🤪👍🏼另外叫了個炒通菜,通菜合時候,食落有鑊氣,好有新加坡風味。😝😝👍🏼另外再叫了檸檬薏米水,薏米睇得出是煮左好耐,可以直接食用,配上檸檬,去濕一樓。總的來說,這間新加坡餐廳,價錢不貴,食物質素好,性價比不錯,值得推介