我好鍾意去新開嘅咖啡店,最近發現長沙灣附近有一間新開嘅咖啡店,以純白水泥簡約風設計為主,店內周圍環境有幾何設計足跡,睇相好似幾靚,咁於是約朋友係週末過去試一試。咖啡店位於福榮街,門面白色裝修,入內職員介紹餐廳設有隱藏餐牌,而其中一項喺有本地咖啡豆烘焙的Hand Drip Coffee,但咖啡豆保質期比較短,所以每期的口感味道均不同。我亦都留意到餐廳食材採用國外高級原材料進口,餐廳嘅甜品非常吸引,據稱都全由員工親自製作,我地都有點來試吓。<全日早餐> $108全日早餐材料豐富,分量十足,其中包括大啡菇、煙三文魚、滑蛋、腸仔煙肉、牛角包、薯角和沙律。小編同朋友分享先勉強食得晒,其中想讚吓個滑蛋,蛋香濃厚,口感滑溜。<手打牛肉芝士漢堡配薯角 > $108手打牛肉芝士漢堡同樣誠意十足,漢堡扒厚身+即叫即整,到手仍是熱辣辣,並伴有數十塊薯角,同朋友都比份量嚇親,幾抵食。<提拉米蘇> $58提拉米蘇有驚喜,賣相澎湃,加上滿滿的可可粉,手指餅唔會過淋,而且酒味明顯,整體味道平衡得唔錯。<法式吐司> $78法式吐司外脆內軟,食落不會太甜膩

<全日早餐> $108

<手打牛肉芝士漢堡配薯角 > $108

<提拉米蘇> $58

<法式吐司> $78
法式吐司外脆內軟,食落不會太甜膩,士多啤梨和藍莓伴碟更添清新。

<水果白桃茶> $58
桃香突出,值得一試。

<Dirty> $43
咖啡香滑,味道有層次,由長駐場咖啡師沖泡。
Type of Meal
Tea