2021-10-18 176 views
週末晚餐想出去周圍揾嘢食😋嚟到位於大角咀隱世石燒料理嘅小店🥩🥩小店坐位不多😯幸好都有位👏🏻店員服務周到👍🏻妥善安排石燒爐同食材擺設👍🏻令客人好舒適地去燒烤👍🏻一向日式燒肉都係以食牛為主題🐃可惜我唔食牛唔能夠品嘗牛嘅風味🙈而小店卻不乏供給以豬食材唔食牛嘅客人🐖而且仲要係頂級豬肉🤤除咗牛豬仲有羊同雞供應🐂🐖🐑🐓我就Order咗~一人前/追加日本豬梅肉🐖佐賀縣名水豚出產自佐賀縣高山牧場😮在零污染牧場飼養🌱被譽為豚肉中嘅和牛👍🏻脂肪甘香油潤🤤肉質特別鬆化套餐奉送羽衣甘藍沙律🥗櫻花蝦味噌湯🍲菇盛會🍄飯素(追加稻庭烏冬$15) $18飲品🥤日式甜品🍨前菜先嚟羽衣甘藍沙律🥗沙律夠新鮮食落無乜苦澀味👍🏻櫻花蝦味噌湯非常之多櫻花蝦好爽脆😋湯又夠鮮甜👍🏻主菜名水豚豬梅肉🐖一睇肉質油脂紋理分佈平均😮未燒已經流晒口水🤤🤤而石板首先燒香啲洋蔥先🧅再放啲肉上去🥢店員就建議每30-40秒左右反轉另一面燒🥩唔洗一陣燒到肉汁溢出🤤感覺非常juicy👍🏻再係肉上面曬上調味料🧂石板受熱均勻估唔到可以燒到外脆內軟👍🏻點埋燒肉汁😋食到停唔到口👅而啲雜菇都好新鮮🍄爽口得黎好重菇味飯素我就追加$15轉咗稻庭烏冬🍜非常大碗🤤而且係用
週末晚餐想出去周圍揾嘢食😋

可惜我唔食牛唔能夠品嘗牛嘅風味🙈
而小店卻不乏供給以豬食材
唔食牛嘅客人🐖而且仲要係頂級豬肉🤤
除咗牛豬仲有羊同雞供應🐂🐖🐑🐓

我就Order咗~
一人前/追加日本豬梅肉🐖
佐賀縣名水豚出產自佐賀縣高山牧場😮