2019-03-05 406 views
石磨腸粉近期越開越多 但係咪真係間間都咁好食?🧐試過街市小食街個啲都整得非常普通/伏🙍🏻而今次呢間係觀塘廣場既鳳鳴比我預期更出色好味😆絕對係我一定會再回頭既腸粉店🤤。呢到除咗有最常見既白米腸粉,特別既係仲有紅米、黑米選擇✨獨特既米香、營養、口感🤤而且仲有多款配料搭配選擇😋調味方面除咗豉油仲有炸蒜、辣椒粉同芫茜俾你自行調味😋。黑米雞蛋豬肉腸黑米係三款米之中米香最突出的😍整出黎既腸粉呈深紫色💜市面上好少見 夠曬特別✨貪心又想試多啲既我 再加咗菜、菜脯🤣每款配件加$3😝腸粉即叫即整熱辣辣 食落非常軟滑充滿米香🤤而且配料俾得大方足料🤤腸粉加咗雞蛋更好食更有蛋香🤤豬肉夠嫩肥瘦適中😋帶出鮮味✨菜脯咸香爽脆 增加口感💕而菜我原本以為係生菜 但原來係韭王🧐雖然都幾夾不過我更偏好生菜!。石磨牛肉腸 牛肉份量多🤤係略嫌牛肉味偏淡無乜牛肉味😳白米腸粉一樣夠曬嫩滑🤤落少少炸蒜成個腸粉味道大大提升😍勁香勁好食!配埋雞蛋,口感味道豐富,比例適中好快就Ko曬碟腸粉!而且呢間豉油好唔錯!唔會太鹹之餘甜甜地味道鮮香🤤為成碟腸粉增加不少鮮味。總結一下🤤呢個價錢黎講食到碟咁高質足料既石磨腸粉非常值得😆💕而且無論配料、米、調
石磨腸粉近期越開越多
但係咪真係間間都咁好食?🧐
試過街市小食街個啲都整得非常普通/伏🙍🏻
而今次呢間係觀塘廣場既鳳鳴比我預期更出色好味😆
絕對係我一定會再回頭既腸粉店🤤

而且仲有多款配料搭配選擇😋
調味方面除咗豉油仲有炸蒜、辣椒粉同芫茜俾你自行調味😋

黑米雞蛋豬肉腸
黑米係三款米之中米香最突出的😍
整出黎既腸粉呈深紫色💜
市面上好少見 夠曬特別✨
貪心又想試多啲既我 再加咗菜、菜脯🤣
每款配件加$3😝
腸粉即叫即整熱辣辣 食落非常軟滑充滿米香🤤
而且配料俾得大方足料🤤
腸粉加咗雞蛋更好食更有蛋香🤤
豬肉夠嫩肥瘦適中😋帶出鮮味✨
菜脯咸香爽脆 增加口感💕而菜我原本以為係生菜
但原來係韭王🧐雖然都幾夾不過我更偏好生菜!

石磨牛肉腸
牛肉份量多🤤係略嫌牛肉味偏淡無乜牛肉味😳
白米腸粉一樣夠曬嫩滑🤤
落少少炸蒜成個腸粉味道大大提升😍
勁香勁好食!
配埋雞蛋,口感味道豐富,比例適中
好快就Ko曬碟腸粉!而且呢間豉油好唔錯!
唔會太鹹之餘甜甜地味道鮮香🤤
為成碟腸粉增加不少鮮味

總結一下🤤
呢個價錢黎講食到碟咁高質足料既石磨腸粉非常值得😆💕而且無論配料、米、調味都有好多唔同選擇😍絕對會encore!!!