2021-09-08
男友好愛食牛,今次就同佢一齊去銅鑼灣尚鮮日式燒肉漁市場食𝐀𝟓和牛放題🐂 ,啱晒佢呢個牛魔王,可以一次過狂食靚牛食到滿足!呢度嘅裝修環境有幾有日本feel,座位都幾大闊落,坐得舒服!𝐀𝟓和牛放題(𝟏𝟐𝟎分鐘)$𝟒𝟑𝟖坐底冇耐,店員就先送上海鮮拼盤😍,都幾豐富,包埋有鮑魚、甲羅燒、生蠔、虎蝦同帶子。最鍾意燒帶子,味道好鮮甜,🦀甲羅燒就勁多蟹膏,燒熱後好惹味😆之後仲有鹿兒島黑毛和牛拼盤,拼盤一共有8款和牛🐂,有不同部位既A5、A4和牛🥩,如牛肩胛、肩頸肉、牛小排等,每一款都有牌仔標示,試完啱心水可以再order!和牛嘅紋理同油花都好靚,而日肉質又軟又嫩,最愛牛肩胛,牛味好濃,而且油脂味一流!仲有除咗和牛同海鮮,另外仲有多款刺身、壽司🍣、炸物、小食刺身都幾新鮮,質素都不錯,特別係三文魚同甜蝦都好正!炸物就必食香芋波波同雞翼都係即炸的,熱辣辣,好香口!最後仲有每人一杯Mövenpick做甜品,我地都食得超飽,超滿足呀!
𝐀𝟓和牛放題(𝟏𝟐𝟎分鐘)$𝟒𝟑𝟖
之後仲有鹿兒島黑毛和牛拼盤,
另外仲有多款刺身、壽司🍣、炸物、小食
刺身都幾新鮮,質素都不錯,
特別係三文魚同甜蝦都好正!
炸物就必食香芋波波同雞翼都係即炸的,
熱辣辣,好香口!
我地都食得超飽,超滿足呀!