2025-07-26
同班朋友食飯都唔知食咩好,有燒肉同火鍋就一定岩哂大家口味。放題既話就更加抵食☺️。今日就同大家去一間位於銅鑼灣日式燒肉火銅放題店。小店距離地鐵站只係兩三個街口。一開門就覺得置身於日本🇯🇵感覺,店內呢亦有唔少慶祝🍾生日嘅佈置。位置乾淨寬敞,岩哂同朋友 嚟慶生。今次我就揀左Set D,一位$268,有70款食品可以任點😍,有牛豬雞肉、炸物、沙律、鍋物、湯麵、小食,豐富到成張檯都放唔哂。呢度肉類有優質證書,我建議試澳洲和牛板腱、牛五花、汁燒牛排骨,味道會濃郁D。依家用電話、社交平台提早訂位,餐廳會送大塊A4和牛片+原條鰻魚壽司(預訂4位),非常吸引☺️。而火鍋方面,湯底有豚骨湯同昆布湯,亦有各款肉類、蔬菜供應,種類豐富。除左主食外,出到仲有飲品雪糕凍櫃。飲品包左罐裝汽水同茶飲,+$38 升級麥啤放題;+$98 升級麥啤、生啤、清酒、燒酌任飲🍻添!雪糕櫃有齊雪條雪糕🍦,食埋杯甜品就夠哂滿足。整體嚟講,呢度性價比都幾高,價錢可以,食物質素都唔錯👍🏻,岩哂同朋友食飯。嚟慶生既話,記得預早兩日預訂,會有更多裝飾添。大家有興趣不妨嚟試下~