話說今日繼續在銅鑼灣出 job,三個同事做完嘢話想一齊食埋飯先走,見到呢間舖門口好多花籃,新開張,就走入去試下喇。

鴛鴦雲吞水餃 ($32): 雲吞同水餃各 3 隻,只夠每人各分 1 粒,都幾貴。不過食落雲吞同水餃既料都好多,大大隻蝦。味道幾好,d 蝦肉都好爽口,而水餃入面就有木耳絲同埋筍絲,仲好大隻咁。:)

咖喱蝦球飯 ($45): 相比起淨雲吞水餃,我覺得呢個飯抵好多﹗

不過最重要係,我覺得個咖喱超好食﹗:) 平時我唔鍾意食飯,今日都食咗兩碗呀﹗咖喱算小至中辣,有椰奶味,至於料呢,蝦球略嫌細隻,不過勝在夠多,大約都有十隻既,係連尾殼既蝦,最好味既料一定係薯仔﹗:) 薯仔好似用焗薯果 d 咁,食落粉粉地,好好味,我強行搶咗兩舊食﹗呵呵呵…

瑤柱白粥 ($15): 碗粥好綿,係好廣東式既粥, 瑤柱都算多啦。

麻辣海蜇 ($40): 海蜇都夠粗夠彈牙,不過無咩味,係食到芝麻同埋有少少辣咁,所以我地決定自己加佢個秘製醬油,好在個醬油唔係豉油咁咸味 jei。

紅豆冰 ($18): 杯紅豆冰,幾好味,紅豆多過奶,好似抵 d 。嘻嘻…

而 d 紅豆唔似大家樂 果 d 咁硬既,又唔會煮到淋晒,食唔出係豆咁。同埋佢跟支粗飲管俾我地,唔使怕 d 紅豆塞住係支飲管度,成日啜唔到。
總括黎講,食物好好味,係張枱細咗少少,我地三個人都放滿咗一張枱既食物。至於餐廳環境就比較暗,好似去咗食西餐廳咁,但係裝修得都幾靚。下次再去開銅鑼灣,都會再去食其他,個店員推介我地食燉奶,不過我地食得都幾飽,無再叫,或者下次可以試下既。結果埋單盛惠 $168 ,免加一。