2015-08-28 245 views
成日聽人話香港冰室質素麻麻,今日下午茶時間行經旺角便同我朋友入去試試究竟所言是否屬實。間野門口ok,有啲似matchbox,原本好靚……但係我地去果時就塞滿曬紙皮箱。入面環境似simple life果種,黑色白色為主,再掛左啲香港舊相咁。而位都坐得幾舒服。我地兩個人坐低叫左一個豬扒包同埋餐肉麵餐,凍奶茶同凍O茶。兩杯茶質素勉強ok,茶味唔濃但唔澀。餐肉麵質素一般,但奄列個豬扒包就好脆好鬆,而我果份豬扒豬仔包亦都係一樣,個包一咬就開,唔會死脆,豬扒入味而且好稔,夾埋個包值9分以上。然後我朋友食左一個麵唔夠,想叫多個豬膶麵同我share,我話ok。豬膶麵要等耐少少,不過味道很不俗。豬膶新鮮,無腥味,食得出落好多酒去腥。跟住同個湯一齊生滾。總括黎講,並唔係傳聞中咁唔得,至少我會再黎食。價錢唔平…所以只係勉強合格豬扒包(9/10):超好味豬膶麵(8/10):好掂餐肉麵(7/10):一般但餐肉好厚奄列(6/10):豬仔包好食,奄列一般總結:(O)環境乾淨,坐得舒服(△)職員掛住自己傾計,不過你一叫佢就過黎(O)食物質素中上(O)價錢唔貴
總括黎講,並唔係傳聞中咁唔得,至少我會再黎食。
價錢唔平…所以只係勉強合格
餐肉麵
奄列(6/10):豬仔包好食,奄列一般
跟餐奄列
總結:
(O)環境乾淨,坐得舒服
(△)職員掛住自己傾計,不過你一叫佢就過黎
(O)食物質素中上
(O)價錢唔貴
奶茶王
2015-08-15
$40 (Tea)
豬扒包
餐肉麵