係荃灣混了10幾年, 一直都唔知原來三陂坊有一堆咁熱鬧的大排檔. 好有出火炭食宵的感覺, 同屋企人食大排檔好少有, 4個人叫了3個餸都飽哂, 因為碟碟都份量十足.滑蛋炒蝦仁: 賣相雖不討好, 但食味一流, 蛋炒得剛好, 唔乾之餘重有蛋汁, 蝦仁粒粒大大隻, 依家d餐廳點會比咁多蝦仁你ar, 重要收你$40就大大碟la wor~~~潮式煎蠔餅: 依度do野食都要等ga, 但絶對值得, 因為熱辣辣, 蠔餅脆卜卜, 超大底, 又唔會得粉wor, 有好多蠔仔ga, 又夠味, 唔點魚露都Ok!!!!豆腐班腩煲: 你以為佢好普通就錯哂la!!!!! 普通先見真張ar, 一開煲蓋, 出哂煙. 豆腐超滑, 班腩炸漿超薄, 啖啖肉得o黎又脆脆地wor, 唔會好似普通餐廳咁食到食口粉!! 連細細粒o個d都係肉o黎ga!!!!!全家人食得好飽足, 重話要逐間試tim ar, 如果唔介意衛生差少少, 絶對係"平靚正"之選@荃灣!!!!

大大粒蝦仁ar