1K
2018-07-16 50 views
星期六下午同朋友去荃灣shopping, 行到好攰就好想坐底食野同飲野,我哋係openrice度search係荃灣有一間叫“越味皇”嘅越南菜餐廳。聽日就立即諗起好想馬上飲番杯冰凍嘅青檸梳打,嘿嘿~😁😁由南豐中心行去約5分鐘左右會到,到達時剛剛是晚市😉😉餐牌上有好多選擇,我唔係太肚餓但又好貪心想試多啲嘢食😜😜我哋叫了三五知幾米紙卷拼盤$88,牛油蒜蓉雞翼$45, 越式燒烤串燒(三串)$60,燒牛肉濱海$45,梗係唔少得我的最愛青檸梳打呢~因為叫了咁多野食杯青檸梳打收餐飲價$13。如果你話只能揀一樣食物我最喜歡呢,一定係碟牛油 蒜蓉雞翼,首先雞蛋大大隻睇落都知好肥美,滿佈炸香我蒜蓉粒,食落入已經有一陣陣香蒜蓉味湧出來,雞蛋炸到香脆可口,牛油味又好出,不得不讚。其他食物都中規中矩,仲大大份我哋兩人都差點吃不完,很有越式風味,只係冇牛油蒜香雞翼咁出眾,成為今晚餐飯嘅大贏家,哈哈~餐廳環境佈置都很越南風味,四周圍都掛上越南特色的帽子,感覺很不錯。

,哈哈~