2021-04-01
聽到咁多朋友都推介位於太子一間專食意粉嘅餐廳,當然點都要嚟捧捧場啦,店員好有禮貌,女老板好靚女女神咁🤩🤩一行出黎接我地入去仲幫我拉開門鏈,不過都好在我地有等終於食到大大碟既意粉香辣海鮮意粉 $47 一開始都掙扎咗好耐,到底叫香蒜蜆肉意粉定係香棄海鮮意粉好🤔🤔不過因為鐘意食辣嘅關係🥵😋加上海鮮好似多元化過蜆肉,所以就揀咗呢款☺️☺️ 一上到枱真係嘩咗一碟意粉重大過我塊面呀雖然平時IG就睇得多有幾大碟,不過親身感受到又另一回大量嘅意粉,而面頭係鋪滿晒海鮮同配料,有大量蜆肉同魷魚,重有蘑菇同雞肉,豐富程度起碼有90分!😍😍😍 睇得出廚師絕對無偷工減料每一啖嘅意粉都掛到香辣嘅蒜蓉汁,再加上少少茄汁酸味,開胃又惹味😋😋食食下,重有少少墨西哥捲餅 + 3選1(鴨胸/煙肉/大力捧 ) 拼 薯角/沙津 $49 捲餅非常重手 而且加上大量薯角,薯角非常熱辣辣,食落唔算非常脆身,不過勝在入面啖啖薯肉夠厚身,加上有淋到蜜糖喺面,味道就更加吸引!捲餅每一啖咬落去都有好多餡,大量嘅芝士竹覺得有少少膩,好在捲餅個餐係跟咗一杯熱紅荼,可以幫你消下滯,唔錯嘅配搭😋👍🏻 雖然都好想試埋個香蒜蜆肉意粉。一嘗即場數蜆肉嘅樂趣
香辣海鮮意粉 $47
墨西哥捲餅 + 3選1(鴨胸/煙肉/大力捧 ) 拼 薯角/沙津 $49 捲餅非常重手 而且加上大量薯角,薯角非常熱辣辣,食落唔算非常脆身,不過勝在入面啖啖薯肉夠厚身,加上有淋到蜜糖喺面,味道就更加吸引!捲餅每一啖咬落去都有好多餡,大量嘅芝士竹覺得有少少膩,好在捲餅個餐係跟咗一杯熱紅荼,可以幫你消下滯,唔錯嘅配搭😋👍🏻 雖然都好想試埋個香蒜蜆肉意粉。一嘗即場數蜆肉嘅樂趣 所以最後放棄咗無叫個意粉,一於留返下次再嚟試!