2019-01-10
上次食完後一直念念不忘佢嘅生牛肉他他同法式青口,今日經開灣仔,一刻再encore!剛到晚飯時間餐廳已經坐滿人,全是一對對情侶🤭法國鵝肝牛排沙律鵝肝油潤豐腴不帶酥味,而且入口即融。牛排份量十足且大大件,內質紮實,配搭鮮爽脆口嘅沙律菜啱啱好!加埋酸酸地沙律醋,開胃之餘中和肉嘅油膩感又令沙律味道層次加倍!Odelice! 牛肉他他將蛋黃攪拌一齊食,牛肉嘅口感好鮮滑有嚼勁, 而且調味依舊出色,牛味好出,配搭烘得香脆嘅法式麵包,口感一絕!👍🏻甜麵醬油封鴨脾大推介!一脫以往我對油封鴨肉質係乾、鞋、硬嘅印象🙌🏻 油封鴨脾烘至皮脆肉嫩,外皮香口唔油膩,肉味香濃,而且食落肉質仲帶點脂肪層,愈嚼愈香。法國黑青口份量依然係估唔到的多!!!😂😂 今次嘅青口好靚,大部分都幾大隻。而且肉質爽甜肥美,仲吸收晒濃白酒味嘅忌廉汁😍 薯條香口脆身 ,食落熱辣辣又卜卜脆!蕃茄蟹肉扁意粉鮮甜蟹肉配上濃郁番茄醬汁,蟹肉鮮甜唔鬆散,意粉煮得彈牙適中👍🏻
剛到晚飯時間餐廳已經坐滿人,全是一對對情侶🤭
法國鵝肝牛排沙律
鵝肝油潤豐腴不帶酥味,而且入口即融。
Odelice! 牛肉他他
甜麵醬油封鴨脾
法國黑青口
薯條香口脆身 ,食落熱辣辣又卜卜脆!
蕃茄蟹肉扁意粉