2023-01-10 3405 views
重開的麗晶酒店同昔日的洲際酒店感覺上好似差不多,變化唔算好大,元旦日去試左Lunch Buffet!Buffet檯熟食區種類都幾多,另外雪糕櫃一睇已經心心眼😍,如果唔係天氣咁冷真係想試晒所有口味,太吸引!甜品區相當吸晴,尤其有多款巨大既蛋糕,睇相或者感受唔到,有幾款原個既蛋糕係又高又大個的,視覺上睇落真係好吸引,但係實際上係拎既時候係有難度的,而且每一件都實在太大件,如果唔係有幾個人分黎食既話,一個人根本無可能試晒咁多款,甜品質素果然無令我失望,記得以前我都覺得洲際既Buffet當中甜品係最好食既,而且每一件都包得好好, 好易拎好有精緻感,我最難忘既係拿破崙,可惜依家無左…… 仲有一點就係缺乏水果類,如果有多D切件水果或者一大盤切粒既水果供應會更好!凍海鮮類質素唔錯,壽司好睇唔好食,D壽司飯偏硬,中西湯都好飲,熟食大部分都好食,其中有一款即整既韓式煎餅味道真係麻麻,如果可以改為日式既海鮮廣島燒應該會更吸引!燒牛肉好食,湯粉就一般……甜品我係絕對推介,我只能說呢類甜品款式都係我喜歡的😍,唔好錯過放係最邊位既曲奇及小蛋糕🤤,有時越唔起眼既就越好食😏,原個蛋糕我試左三款都唔錯,馬卡龍無論質地

甜品我係絕對推介,我只能說呢類甜品款式都係我喜歡的😍,唔好錯過放係最邊位既曲奇及小蛋糕🤤,有時越唔起眼既就越好食😏,原個蛋糕我試左三款都唔錯,馬卡龍無論質地及內餡既味道都好味👍,最後雪糕當然唔可以錯過,幾飽都要試😉!我已將最大既食力留俾甜品區,可惜甜品胃容量有限😑,最後每人包一杯餐飲,我地倆口子都叫熱檸茶,送來既時候係一個幾大下既球形茶壺,圓圓的好可愛,大大壼既茶夠多好啱喜歡飲茶的我,整體Buffet感覺唔錯,服務固然殷勤,收碟亦快,值得推介!
2023-01-01
Type of Meal