2010-02-07 13 views
1月同男朋友仔去越南, o個度d 牛河真係超好食, 同埋米紙卷都好令人回味. 5日裡面食左3間牛河, 其中一間就係PHO 24(因為佢係2大chained牛河店, 比較企理乾淨), 返到香港發現原來沙田有分店, 就即刻叫男朋友仔一齊去試下, 因為"河癮"黎.但唔好彩係當日「候龍」有少少唔舒服, 見倒餐牌有咸檸七, 咁就Gu且問下可唔可以轉做熱咸檸水, 侍應立刻話「無問題」, 服務真係貼心. 男友點左招牌雜錦牛河, 我點左牛根生牛肉河. 黎既時候侍應擺低左好似棵植物既o野, 原來係香葉, 我既至愛, 鐘意隨喜好落幾多都得, 同越南食法一樣. 不過佢就仲靚d, d香葉有水裝住, 咁就唔會乾啦. 推介1---牛根生牛肉河: 湯底好清, 同越南食既一樣. 本來話試下個湯底, 但係忍唔住不停咁飲, 哈. 男友問我究竟係食河粉定飲湯. 至於河粉方面, 係好滑同埋好輕身, 同香港既河粉唔同, 不過份量太多, 我自己食o野食得慢. 食到尾既時候, 就覺得林左少少。推介2---牛油雞翼: 超好味, 好重牛油味, 個皮唔太厚, 我最驚好厚既脆漿. 衰在「候龍」唔舒服, 如果唔係我會食埋炸春卷、庶蝦、燒雞腿

推介2---牛油雞翼: 超好味, 好重牛油味, 個皮唔太厚, 我最驚好厚既脆漿. 衰在「候龍」唔舒服, 如果唔係我會食埋炸春卷、庶蝦、燒雞腿!!!!!!!!!!!

推介3---魚蝦豬肉米紙卷: 米紙好煙un, 非常清新既一個菜式. 不過可能我食唔慣跟呢味菜既汁醬, 所以我齋食(o係越南都係咁).

好開心pho24幫我解左我既"河癮", 我一定會再黎. 試埋其他o野!

牛油雞翼,正!
好靚既香葉「盆栽」
貼心既熱咸檸水
我既最愛牛河
米紙卷(原本係4條既,但俾我食左)
2010-02-05
$70 (Lunch)
牛油雞翼,正!
好靚既香葉「盆栽」
貼心既熱咸檸水
我既最愛牛河
米紙卷(原本係4條既,但俾我食左)