2022-04-27
同朋友講左好耐,勁想試既爆辣冷麵,今日終於可以食到啦🤩,真係好多人幫襯,所以要有心理準備要等一陣😅。本身好想試下* *爆辣級別* *,但因為都有好多人講辣到胃痛😅,所以第一次都係試🔥大辣先,睇下頂唔頂得順,下次再挑戰🤗。🔥爆荽蟹子冷麵🔥$45果然係招牌推介👍👍,真係好刺激😝,辣得黎又有好香既蒜油味道,加上超級多芫荽蟹子,口感十足,下次要再挑戰爆辣🤣🤣。🔥賽螃蟹杯麵🔥$38杯裝麵好得意🤩,原來係蛋白蟹柳粟米麵,味道調教得幾好,加左蛋白好特別。🔥袋袋撈麵🔥$18-4包回憶既街頭文化,掃街小食特別滋味😋😋。🔥蟹籽沙律🔥$48食左咁多辣野,食個蟹籽沙律,可以清新一下口腔,減少油膩感🤭。🔥爆炒雞軟骨🔥$38呢個香口有辣勁,送酒一流🍻,不過分量有D小。🔥爆辣炒飯🔥$58本身自己對炒飯無咩興趣既😅,但朋友仔一定要有飯到肚先得,所以叫左呢個爆辣炒飯試下,估唔到幾有驚喜🤩🤩,原來炒飯辣辣地係好正既。🔥爆炒烏冬🔥$48反而烏冬控既我就覺得烏冬一般😶,其實味道係同之前既冷麵一樣,但可能因為外賣既關係,烏冬有D淋同埋碎左少少😏,所以相比喜歡冷麵多D😁。由於味道好啱我重口味既人食💓,之後忍唔住返轉頭買左個生蒜油
🔥爆荽蟹子冷麵🔥$45
🔥賽螃蟹杯麵🔥$38
🔥袋袋撈麵🔥$18-4包
回憶既街頭文化,掃街小食特別滋味😋😋。
🔥蟹籽沙律🔥$48
🔥爆炒雞軟骨🔥$38
呢個香口有辣勁,送酒一流🍻,不過分量有D小。
🔥爆辣炒飯🔥$58
🔥爆炒烏冬🔥$48
由於味道好啱我重口味既人食💓,之後忍唔住返轉頭買左個生蒜油,因為可以喺屋企自制撈麵🤭🤭🤭,仲可以用黎打邊爐👍👍👍。