2023-12-03 46 views
走入呢間居酒屋嘅一刻,周圍嘅和風裝潢即刻令我有種錯覺,好似真係走咗入東京嘅小巷子。一坐低,老板配合輕鬆嘅音樂,手藝精湛地給我端上一碟碟嘅珍饈。起頭嗌咗柚子香噴噴嘅日式鮮蠔,隻隻都幾有份量,入口即化,酸甜嘅柚子醬好夾!🍋跟住嘗咗串燒,明太子雞肉串喺味蕾上面爆炸咗一番,啲肉鬆軟得滯,同埋係啱啱好嘅鹹香刺激。緊接嘅係炙燒三文魚腩壽司,烤到表皮微焦,肉質軟熟帶油潤,仲迫使唔住我要多嚟兩件!🍣飲埋杯清酒,啲煙韌嘅大魷魚,佢嘅Q彈同海味直接同酒香融合,真係惹味到不得了!🍶嚟到甜品,黑糖抹茶好得嚟,幾心思,既有傳統日式嘅靈魂,又有時尚嘅創意味道,完美收官!玩味滋滋,賣相精緻,各位想搵到呢種風味,唔使飛出香港,係呢度已經滿足到你!整體嚟講,這是一次休閒而又難忘嘅用餐體驗,我實話實說,真係可以再嚟幾次!👍