因為由細食車仔麵食大嘅我 有新開嘅車仔麵店梗係要捧下場啦 呢間砵砵車仔麵開咗冇耐 已經好多雜誌訪問 今日就嚟食下睇下佢有咩咁巴閉喇 我同朋友七點鐘左右嚟到 人唔太多裝修比較家庭式 坐得迫少少叫咗個花膠碗仔翅share食 大大碗入面有兩舊幾大舊嘅花膠 上面嘅翅仲超豐富 碗仔翅味道似街邊食嘅 雞湯味亦都好濃 不過偏鹹 花膠煮得好淋夠入味 膠質好豐富 食完即刻覺得皮膚好咗 哈哈 翅都好夠咬口 條條牙籤咁粗 呢到主菜車仔麵 我就叫咗個油麵底 配咗酸梅豬手 麻辣豬肺 甜酸齋同埋豬腸 加腩汁 酸梅豬手有兩大舊 啲皮係橙色 超入味同‘炆得好林 真係有大大粒酸梅 食落口味酸而且甜甜地 完全唔覺得有膩麻辣豬肺真係幾辣 豬肺冇腥味冇揸 而且炆得好林 口感特別酸甜齋同喺齋舖食嘅有分別 感覺冇咁油 但係甜酸味道好濃 麵筋好有咬口 豬腸係用咗鹵水汁去整 份量都幾多 入面洗得好乾淨 鹵水整得好入味同埋好冧 油麵好彈牙 加上腩汁嘅湯底夠曬惹未有華田脆脆既凍華田 口感好特別 阿華田味超濃

我同朋友七點鐘左右嚟到 人唔太多裝修比較家庭式 坐得迫少少

麻辣豬肺真係幾辣 豬肺冇腥味冇揸 而且炆得好林 口感特別