2017-05-26 204 views
朋友最近在天水圍大西北置業上車,裝修後新居入伙,邀請我地一大班朋友入去食晏house warming!玩到下午4點幾,我同男朋友就出番元朗市中心行下,行到開心廣場,見到個廣告牌,樓上有間叫西宮的餐廳,食酒店式自助餐又有生蠔,刺身等,叫價唔洗200蚊一位,太吸引喇^^決定又要去試下新野餐廳座位寬敞,裝潢時尚,部份座位又有間隔,私隱度再高d,在等候安排座位其間,望到一個個大雪櫃擺放各式各樣的飲品,法式甜品。另外,又有沙律水果吧,生蠔,青口,凍蝦等海鮮吧.........太吸引了,好多選擇 一坐低,梗系要點番兩盤剌身醫下肚先,試左三文魚,油甘魚,甜蝦三文魚同油甘魚系水準之上,夠新鮮又有油脂香。甜蝦都大大隻,好驚喜又鮮甜。凍蝦爽口又夠新鮮燒物方面,最喜歡燒芝士生蠔同燒菠蘿。生蠔本身都算幾大粒,燒得唔會太乾身,芝士味道適中。菠蘿本身已經好甜好香又夠juicy。另外,餐廳有提供我最愛既章魚小丸子,章魚大大粒夠口感,上面又鋪滿沙律醬同木魚碎,熱咧咧,好正又滋味,不錯不錯。第二輪就拎左熟食試下,煎牛扒不錯,廚師仲好好人咁切左2大舊俾我,啖啖肉夠juicy,牛肉味濃,忍唔住走去排多轉隊,食多兩件第三輪,

第三輪,真系食到好誇張,我同男朋友叫埋打邊爐(不用額外收費),湯底有新鮮大蜆調味,我地點左肥牛,生菜,魚皮,幾款丸,肥牛幾好,脂肪適中

最後最後,就去拎甜品食,甜品都有10幾款任君選擇,最鍾意藍莓芝士餅,木糠布甸,最驚喜就系食到班尼斯(brownie),朱古力味濃郁,餅底唔會太乾,仲加左合桃一齊焗,層次更豐富。男朋友就簡單D,拎左條朱古力味既牛奶樂就話好滿足。

整體而言,用餐經驗不錯,待應服務周到,不時幫忙更換餐碟,很細心,每人唔洗200蚊,好抵牙,
下次要約埋朋友再試再試!!!
2017-05-21
$190 (Dinner)