2024-06-28
朋友約咗我地👦🏻👧🏻去旺角Moko商場裏面嘅帝京酒店,原本嘅自助餐變咗做「殿·大喜屋」日式放題!因為前身係做自助餐,所以環境比起其他放題店寬敞,坐得好舒適。我地book咗星期一8:30後入座晚市成人放題 $348,用QR code落單任嗌創意料理、刺身、壽司、一品料理、燒物、天婦羅、蒸焗鐵板等等。呢間放題最正係可以任食鱘魚子醬,同埋所有海膽菜式都係用北海道海膽架😍!出面仲有多款前菜、熟食、甜品都係任食,👦🏻第一眼已經俾榴槤蓉吸引住🤣,佢仲食咗幾轉添!👧🏻我就俾一大碟三文魚籽吸引,粒粒飽滿晶瑩剔透,味道鮮甜,口感一流!鱘魚子醬原盒上枱,配上湯匙直接舀起一勺魚子醬放入口中🥄,入口隨即散發鮮味✨~ 海膽拖羅黑松露帶子同日本北海道海膽軍艦都係用咗北海道海膽,呈橙黃色🧡,味道清甜美味,令我地食完一件接一件🤭!刺身方面有松葉蟹腳、三文魚、金槍魚腩、池魚王、北海道鮮帶子、海赤蝦、甜蝦等等,魚生厚切肥美,口感新鮮鮮美,水準高質👍🏻!估唔到放題都會有避風塘炒蟹🦀!蒜蓉炒到乾身脆口無燶味,蒜香味🧄同辣味🌶️唔會遮蓋咗蟹鮮味,兩者平衡得好好。蟹肉炒得香口唔乾身,肉身雪白鮮甜💕!殿堂級鐵板鵝肝厚多士賣相高貴吸引
殿堂級鐵板鵝肝厚多士賣相高貴吸引🤩,鵝肝外脆內軟,肉質鮮嫩香口,配上香脆十足嘅多士,食完真係好滿足呀😋!皇牌燒乳鴿王雖然唔算大隻多肉,但係勝在新鮮炸起,外皮香脆有肉汁!
👧🏻係Menu到見到極尚椰皇燕窩燉蛋白即刻order🤍,用咗椰皇殼盛住燉蛋白🥥,燉蛋白十分香滑,帶有椰皇香氣,甜度好低,食完都好舒服,唔會有甜膩感。
📍 殿·大喜屋 (旺角)
旺角太子道西193號帝京酒店2樓