2019-03-31
又到happy friday, 今日黎到元朗覓食. 搵左一間有戶外區的泰國餐廳, 貪佢可以一邊食飯同時可以吸下新鮮空氣既. ,可惜去果日落雨, 服務區安排左我地坐室內其實室內別有一番品味, 裝修好有東南亞風味, 而且仲播住輕快的音樂. 另人好容易放鬆. 價格有點偏貴, 而且仲有加一服務有機前菜. $12BBQ 泰式燒蠔 $198 / 4隻. 賣相好吸引, 但味道就..... 唔系我想像中咁鮮味啦 這個菜由啤酒姐姐上. 冇教我地點食沙嗲串燒 $108 / 6串 (我們選了豬牛雞各兩串) 串燒盤內有一種植物叫做 " 小回香", 由待應介紹佢系佢地自家種植的有機植物, 可以連串燒食用. 食後我覺得佢有D胡椒味 (但老公不同意喔. 呵呵)不得不提的系佢地個沙嗲汁好好味. 我地一共叫左2次 ! 特色菠蘿飯 $ 128上菜時待應教我地要首先將D肉鬆撈入飯內再食用 多料, 好味 1664 $70 店內有啤酒姐姐. 一坐低佢就會黎介紹各種酒精飲品 啤酒set 好吸引啊. 希望有機會再黎個 happy hour 餐後感 : 各服務員都好用心介紹各食物的食用方式/程序. 甚至會細心的為客人擺枱影相, 會
有機前菜. $12
這個菜由啤酒姐姐上. 冇教我地點食
沙嗲串燒 $108 / 6串 (我們選了豬牛雞各兩串)
不得不提的系佢地個沙嗲汁好好味. 我地一共叫左2次 !
特色菠蘿飯 $ 128
上菜時待應教我地要首先將D肉鬆撈入飯內再食用
多料, 好味
1664 $70
店內有啤酒姐姐. 一坐低佢就會黎介紹各種酒精飲品
餐後感 : 各服務員都好用心介紹各食物的食用方式/程序. 甚至會細心的為客人擺枱影相, 會給客人講解點樣坐先會最舒服.
泊車資訊 : 元朗泳池