2019-07-06 36 views
第一次食老三火鍋, 雖然店舖位置唔係正正在旺角中心點, 但都不難找啊。 加上因為在在最繁榮的西洋菜街而在旺角道, 感覺還舒服得多, 不用迫人排長龍等電梯到火鍋店呢。。。上到老三火鍋, 裝修係親民式的有冷氣大排檔感覺, 十分好, 好隨性, 不用拘謹呀。我點了花膠豬骨煲湯底, 真係有一隻隻的花膠仔係湯底入面, 唔係碎濕濕的幾粒㗎。 豬骨都係大大舊,正呀, 好夠味呀。火鍋配料有好多唔同選擇呀, 我點左極上手切肥牛大碟, 牛肉粒, 脆炸魚皮打邊爐又點少得呢? 十分鬆脆呀。蟹籽墨魚滑。。。蜂巢豆腐, 新鮮魚片, 蟹籽包, 炸支竹, 黑栢葉又點少得呢? 碟碟都新鮮份量又多, 可以encore 呀!!!