2019-06-22 56 views
上網見到呢間有得玩有得食既甜品店,玩味十足!星期五晚上就上黎輕鬆下~呢度仲可以換上古裝拍照留念,非常多唔同款式既裝扮:皇帝、皇后、秀才、道士、衙門官員士兵⋯⋯道具仲非常齊全!非常有特色!雲來客棧——非常古代嘅名字,裝飾亦用心打造成古代既感覺,而且侍應亦都會著住電視節目入面古代店小二既服飾,真係有種自己突然由現代穿越到古代既感覺!木材質地既地板、枱、椅子、筷子🥢⋯⋯每張枱都有古色既茶壺!真係非常有心思!裝修設計用心:整齊排列左古代不同既酒壺!仲有毛筆,降龍18掌、葵花寶典⋯⋯功法,非常有趣!門口仲有部娃娃機,小朋友同大人都中意夾娃娃,非常有趣!玩得過癮,玩完就餓了!益力多雪花冰$58〔益力多味嘅雪花冰、紅豆蓉、益力多味嘅爆珠、椰果〕玩到個人熱辣辣,食個透心涼嘅雪花冰甜品,立即降溫!益力多味非常重,綿綿既雪花冰入口即溶,配上甜蜜既紅豆蓉,酸中帶甜非常過癮!配益力多味嘅爆珠同椰果,口感非常特別,益力多味特濃郁!榴槤飄香$50一上枱榴槤就真係飄香,飄到過格離枱~除咗榴槤肉之外,雪糕亦都係用榴槤雪糕,而且椰汁底都加左榴槤,簡直係三重享受!彷彿進入左榴槤嘅世界!配料上面仲有瑠璃粒,非常有口感,食落

裝修設計用心:整齊排列左古代不同既酒壺!

仲有毛筆,降龍18掌、葵花寶典⋯⋯功法,非常有趣!

門口仲有部娃娃機,小朋友同大人都中意夾娃娃,非常有趣!

玩得過癮,玩完就餓了!
益力多雪花冰$58
〔益力多味嘅雪花冰、紅豆蓉、益力多味嘅爆珠、椰果〕

榴槤飄香$50

配料上面仲有瑠璃粒,非常有口感,食落有咬口唔單調!

B仔雞翼尖$26
少許辣味,非常多蒜粒,雞翼尖非常入味好吃,惹味小吃之選!

重點推薦:象棋牛奶凍$128
非常有特色嘅甜品,見所未見聞所未聞,而且一見非凡!精緻既牛奶凍,看出餐廳對呢款甜品既用心!賣相擺盤極佳,必須相機📷食先,忍唔住唔打卡!

今次真係唔只俾人食咗隻「車」,仲比人食埋隻「帥」添呀!牛奶凍非常Q彈!牛奶味十足,食落唔會過甜,完全對得起佢精緻既賣相!

呢間甜品店真係玩又玩得過癮,食又食得過癮!店小二落單時仲會問:「客官,想食的咩?」,令到客人非常有投入感!想感受一下當古代人既感覺,呢間店真係幫到你!非常推薦大家去!