2023-05-22 154 views
天氣逐漸回暖, 亦冇咗我哋對打邊爐嘅興趣, 今日第一次光顧牛站觀塘分店, 呢度嘅地方相當闊落, 尤其自助區比尖沙咀分店大和更多選擇。蔬菜嘅款式相當多, 肉丸小食也不少, 牛丸, 貢丸, 芝士腸, 墨魚丸, 北海道豬肉丸, 貓爪形蝦丸相當趣緻。新鮮蔬菜種類也很多, 豆苗, 羽衣甘藍, 油麥菜等等, 真係有啲花多眼亂。火鍋當然少不了牛肉, 特選牛肩胛肉眼肉質嫩滑, 牛味濃郁, 蝦仁棒棒外形得意, 花雕雞翼幾有酒味, 用火鍋上湯來煮王子麵, 麵質彈牙, 口感都唔錯。當然有我最喜好嘅雪糕, 款式真係好多, 仲有雪糕粒, 綠茶雪糕和多款häagen Dazs雪糕, 真係非常滿足。