2017-07-13
補祝返朋友A生日,一行6人黎左食航母海鮮,係FB見到d海鮮好吸引又勁大盆,預早book左位,準時6:00黎到,係order紙選左個小辣湯底,5款火鍋配料(包括有安格斯肥牛,貢丸,蓮藕片,蟹棒,魚皮餃)唔洗等好耐已經成盆海鮮搬左上枱,侍應等我地影完相後就開始加湯上蓋等佢滾,蟹,鮑魚,青口,扇貝,基本上係可以每人分到1-2隻,蝦會再多d,牛肉係幾唔錯嘅,其他就係一般火鍋配料,海鮮食落去係真係新鮮嘅,但蟹呢就有d偏細隻左,蟹肉食唔到好多,配料方面佢都係計人頭上俾你,每樣每人兩隻。飲品係唔包嘅,叫左一渣竹蓆茅根,好清甜唔會好甜,解渴一流,之後因為愈食愈咸每人再叫支裝可樂,佢地送左三個公仔麵,食到最後我地都係落左兩個就夠啦,但個湯底係食到接近尾聲就勁咸,呢樣要扣分,整體都ok,侍應都勤換骨碟,未算話好爆場。埋單計埋酒水$18xx,未算好抵食,叫做試下呃下like咁囉