2016-11-22 838 views
去過雲南之後好少係香港食米線 一來揾間好食夠道地係好唔容易 今日唔知點解好想食辣 又咁啱路過呢間雲南米線小店 諗住住家式可能有驚喜 誰知只怪自己太天真位置:炮台山鐵路站 一出行5分鐘 唔難揾裝潢:店內唔算大 八張細枱 但牆上貼有好多寵物相 店主應該係愛狗人士食物:下午茶時段 小貓二隻都無我點咗酸辣湯小辣 配醬中翼同腐皮米線先講湯底 其實可能係清湯加啲酸菜再加辣椒醬就=酸辣湯底 但我個碗一塊酸菜都揾唔到醬中翼我估係全店最好賣嘅 因為得番一隻 所以佢配燒骨俾我 咁試到2樣嘢都幾好吖結果 醬燒骨肉質硬實 係入味但鞋口 骨頭唔夠鬆化 失望醬中翼就煮得好夠入味之餘肉質仲係滑嫩 口味偏甜 腐皮呢啲簡單嘢都可以又硬又唔入味 差啲用難食嚟形容 其實呢間食店都做咗好幾年 但水準一直都係被評為 點解唔用心改善下咧回頭指數
去過雲南之後好少係香港食米線 一來揾間好食夠道地係好唔容易

回頭指數
醬雞中翼/燒骨配酸辣湯
2016-11-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$33 (Tea)