2023-08-13
行開樓下買mask 等左好耐攰攰地,諗住起hesheat 飲杯走,menus 又冇寫最低消費,淨係寫收10%服務費。我都禮貌問下,個女侍應一聽到我一個,再問多次一個定兩個,再答佢一個,佢即刻西面,我望門口全部都係空枱星期五仲剩咁多位唔係冇原因,終於見識到前面食評口中既衰侍應,扎辮金髮侍應係面黑黑,兇神惡殺,粗暴到完全唔覺得自己去左cafe,早知過對面金記冰室都冇咁勞氣。我叫左杯芝士奶蓋紅茶,佢又chur 你問唔洗食野架,你叫左飲品咋喎,唔洗食野架? 我問左有冇最低消費,佢同我講人頭消費,我都問多句即係一個人要幾多,佢又答我冇金額限制。其實我寧願你門口寫不接待一人顧客或者一人最低消費係幾多。換來就係一杯水拍落我張枱,倒半杯,瀉半杯。望到我錯愕個樣,就轉身走。 野就未食,己經成肚火,飽哂。佢個經理見到個杯個樣,都呆一呆,但轉頭冇叫人來抹枱。芝士奶蓋紅茶到左,另一個侍應後生但態度好啲,不過個奶蓋冇咩芝士味,芒果味主要係個雪糕,個紅茶澀味好重,同個芒果味融合唔到。
芝士奶蓋芒果紅茶