2021-09-18
😆飽到暈之夜~之前食過響嘅佐敦分店,嗰陣喺繁忙時段已經一位難求,最近知道喺銅鑼灣開咗新店,而且已經夜晚9點鐘,我呢個港島人就去碰下運氣walk in。黎到餐廳,咁岩有人賣緊單,等咗10分鐘就有位了😍一坐低先,店員先送上刺身頭盤和燒肉頭盤~刺身盤裏面,除咗包含晒所有刺身款式之外,仲有兩隻手掌咁大嘅日本生蠔🦪,配上大大粒魚子同埋日本海膽,呢種食法,我都係第一次見😍so surprise,同珍寶size嘅生蠔夾埋食,非常Juicy,可惜一個人淨係送一隻,唔係好夠喉添😄其他刺身送上嚟都凍冰冰,好新鮮。仲有一款係日本每天空運魚生,時令嘅確係特別新鮮,每塊魚肉晶瑩剔透,爽滑又有鮮味,好特別!燒肉頭盤中,特別一數澳洲和牛西冷,係咁多款牛肉裏面最肥美嘅,雪花均勻有肉味,入口咇油汁😍其他食物,如天婦羅、壽司、鍋物、炸物、串燒都有,特別愛好泡菜石狩鍋,用大大塊泡菜去煮嘅湯汁,口味香辣,有少少偏酸,越飲越開胃,泡菜迷不可放過❤️出面自助區,驟眼睇都有三四十款飲品,連清酒和啤酒都可以任飲,最尾仲可以任食Movenpick雪糕添。
一坐低先,店員先送上刺身頭盤和燒肉頭盤~
刺身盤裏面,除咗包含晒所有刺身款式之外,