2019-04-13
已經隔左一段時間冇幫襯,點知今次更難食,老闆娘又搞笑,總之一肚氣。今次詳細情況係咁,首先同老婆兩個人去買外賣,上次幫襯過咕嚕雞球,又硬又厚粉,今次諗住安全啲,見到肉醬意粉,茄汁雞扒燴飯,茄汁雜扒燴飯 以及 試試泰式炒金邊粉 四款。連計 1杯凍檸水 1杯凍檸茶,一共盛惠 218蚊。落柯打時,見到餐牌寫住 鮮茄雞扒飯,又見到 茄汁雜扒燴飯,我怕老闆娘搞錯,所以落柯打時一再確認咁問老闆娘,茄汁燴飯既茄汁,係唔係西式嗰隻茄汁,佢話係。好,冇問題,咁我地所以要 茄汁燴飯。。但到頭來返到屋企一打開。。。真係冇眼睇,又係中式用洋蔥整嗰隻汁。另外,當我落柯打之後即刻比錢,老闆娘喺我比錢唔夠幾分鐘之後,又問我比左錢未。仲有。。。肉醬意粉個外賣蓋變晒形。。。你話點搞,真係樣樣野都令條氣唔順,如果唔係白田邨冇選擇,而今日又落雨,真係完全唔會考慮呢間,經過今次,真係唔會再有下次,各位街坊幫襯前要三思。
今