2021-05-14
尖沙咀好似冇乜車仔麵舖頭,今日經過漆咸道南竟然見到呢度原來有間車仔麵檔價錢幾合理,選擇多,就同同事坐低食。.呢度主要分三餸麵餐$43 / 三餸菜底$33 ,加餸另外再加錢咁,跟餐會送飲品(凍飲+3) ,湯底可選擇:豬骨清湯/蕃茄薯仔洋蔥湯/麻辣湯+3。汁就可以擇:辣汁/沙嗲汁/腩汁/咖喱汁。.個人覺得食車仔麵最重點精華係白蘿蔔,因為蘿蔔要問得夠林又唔散開,仲要吸埋個車仔麵汁真心正,叫左碗(蘿蔔豬手魷魚,豬骨清湯,配中辣汁),辣汁💯推介,辣得來好麻又食到粒粒辣椒🌶️,加上叫左幾樣配料都好夾,蘿蔔豬手炆得救林身。.另一碗就叫左(腐皮蝦卷酸甜齋牛腩牛柏葉,豬骨清湯,配咖喱汁)咖喱汁比較甜身同濃味,牛腩牛柏葉好食又多料,花椒八角好香,酸甜齋係分開上,唔會吸晒果汁變咗味。.小食類就叫左個「滷水拼盤$42」同「炸春卷$18」,拼盤勁大份,強烈建議有幾個人share食,滷水料好入味,特別推介過雞翼同鳳爪👍🏻