2022-06-07 215 views
爆多蟹籽冷麵 ($40)❄️鍾意食辣同食蟹籽嘅人有福了🤤 40蚊就有勁大盒蟹籽冷麵,叫蚊仔辣食落都勁辣🥵一開始嘅時候都覺得冇咩嘢,愈食就愈辣,加埋蟹籽同麵又有少少甜味,整體黎講大份夾抵食🙌🏻如果落埋麻油應該仲正🆙蟹籽沙律($48)🥗份量好多嘅沙律,除咗蟹籽之外,仲有帶子裙邊、粟米、紫菜,而青瓜就係主菜🥒食落幾fresh,用黎中和返其他辣嘅item都幾唔錯👏🏻爆炒烏冬($48)🍥睇佢個樣依為冇咁辣,點知食落都係咁惹火🔥同樣係以蟹籽配烏冬,烏冬嘅份量都好多,基本上係全盒塞滿哂,夠哂一個男人哂🤣 但如果有配多少少餸會更perfect,就咁食就有少少單調🥸爆辣賽磅蟹杯麵($38)🥚用高杯上嘅冷麵,份量都係相當多😯上層有賽磅蟹、蟹柳、粟米、西蘭花🥦嘅配料, 好少見冷麵有賽磅蟹,平時食賽磅蟹會點醋,依家就咁配辣冷麵就唔算好突出,但成功增加咗口感,令到碗麵冇咁單調🍜但重點都係蚊仔辣都好辣,又係會食辣,個嘴愈食愈麻🙊爆辣炒飯($58)🍚同樣係份量好多嘅炒飯,炒飯偏乾身,而配料好多,有螺肉、魷魚🦑、火腿、腸仔等等😽 可能因為配飯食,個蚊仔辣終於有啲蚊仔辣嘅感覺,overall 每樣餸有少少過下口癮都幾正🧚
爆多蟹籽冷麵 ($40)❄️

爆炒烏冬

爆辣賽磅蟹杯麵($38)🥚

爆辣賽磅蟹杯麵

爆辣炒飯($58)🍚
同樣係份量好多嘅炒飯,炒飯偏乾身,而配料好多,有螺肉、魷魚🦑、火腿、腸仔等等😽 可能因為配飯食,個蚊仔辣終於有啲蚊仔辣嘅感覺,overall 每樣餸有少少過下口癮都幾正🧚🏼‍♀️
爆辣炒飯

爆辣雞軟骨 ($38)🍗
Who doesn’t like 雞軟骨?📣寫住用秘製生蒜油炒嘅雞軟骨,辣得黎亦都好香,有咬口同是時都好惹味,愈食愈上癮好快就會食哂成盒🥢如果用黎配啤酒真係一流🍻
爆辣雞軟骨

Extra Comment🖍
•本身淨係知佢係元朗人氣店,去到先知原來係浩思老師開🤣
•大部份食物有得揀唔辣/蚊仔辣/小/中/大/爆同爆爆爆💣
TakeAway