2019-08-11 2020 views
今晚又嚟到飯堂食dinner buffet, 諗住唔使寫食評啦,又係嗰D嘢。點知佢有新嘢喎,咁又忍唔住手要介紹吓。😄主打龍蝦🦞麵包蟹🦀長腳蟹少不了🤤各式熱盆:新加了泰式魚餅,新鮮做起熱辣辣🤤咖哩牛腩略嫌差點辣味,若然加點辣,連酥油餅同吃簡直絕配😁平時好似冇黑椒牛肉,定我一直冇留意佢?🤔唔知係咪其間限定,冰凍樽裝忌廉、可樂、雪碧無限量供應👏過隔離攞個檸🍋底DIY....🤤⚠️榴槤控注意⚠️標榜”D24榴槤甜品:炸榴槤球,外面金黃香脆,包住煙靭麻糬質感,內裏充滿香甜榴槤肉⋯比單吃榴槤來得更有層次,齒頰留香,榴槤味停在口腔久久不散。🤩榴槤芒果慕絲蛋糕略嫌甜了點,且榴槤、芒果味皆不突出,可略過☹️(好嬲呀😡嘥咗我個好重要嘅quota)反而隔離個紅豆綠茶芝士蛋糕可以一嚐,雖然冇綠茶味,但有濃厚芝士咸香👍呢個燕窩燉蛋係少甜版,超驚喜呀!㕷多幾個都唔覺漏👍古法豬腳薑夠火喉,雞蛋入晒味,豬腳淋滑重膠質👏港式雞蛋仔有原味、班蘭味,蛋漿比一般少甜,正!牆上有敎學,職員還會主動協助,夠細心。有得食又有得玩,包保新鮮香脆雞蛋仔,好味!🤤埋尾又點少得我至愛嘅小杯裝Movenpick雪糕😊唔該樽裝汽水唔好停,炸榴槤球唔

主打龍蝦🦞麵包蟹🦀長腳蟹少不了🤤
龍蝦、麵包蟹、長腳蟹

各式熱盆:新加了泰式魚餅,新鮮做起熱辣辣🤤

咖哩牛腩略嫌差點辣味,若然加點辣,連酥油餅同吃簡直絕配😁
咖啡牛腩配酥油餅

平時好似冇黑椒牛肉,定我一直冇留意佢?
🤔

樽裝汽水

炸榴槤球

榴槤芒果慕絲蛋糕

呢個燕窩燉蛋係少甜版,超驚喜呀!㕷多幾個都唔覺漏👍
燕窩燉蛋

古法豬腳薑夠火喉,雞蛋入晒味,豬腳淋滑重膠質👏
古法豬腳薑

港式雞蛋仔

埋尾又點少得我至愛嘅小杯裝Movenpick雪糕😊
Movenpick抔裝雪糕

唔該樽裝汽水唔好停,炸榴槤球唔好咁快停⋯I will be back!!!!!

2019-08-06
龍蝦、麵包蟹、長腳蟹