今天跟朋友一起去吃早午餐, 因為唔想諗食咩, 所以去左附近既咖啡弄!雖然唔係第一次食, 但係今次竟然好快就有位, 可能係因為出面落雨的原故吧! 坐低就叫左一人一份三文治和一杯飲品~芝士火腿可頌這份三文治賣相很漂亮, 也很大份! 牛角包焗得香脆, 夾住兩款芝士, 火腿, 生菜和煙肉碎, 口感豐富! 車打芝士味道較為突出, 煙肉碎脆卜卜, 配合熱辣辣既牛角包, 味道真的不錯! 加上生菜和粟米粒, 能去掉牛角包的油膩, 帶點清新的感覺!海鹽焦糖咖啡咖啡不是特別香, 飲落也沒有濃郁咖啡味, 不過賣相就相當不錯! 服務生會介紹你一啖咖啡一啖Cream咁樣飲, 加上焦糖醬同nuts, 口感特別! 配上海鹽, 令一杯相當普通的咖啡多了一個層次, 不錯!!!朋友叫的豬排三文治加rose latte我就無拍照了, 但總括黎講, 食物水準都不錯! 但環境有點嘈吵, 而且用餐時間有限制, 時間到就要走, 如果要揾個舒舒服服既地點坐低傾計就不建議了! 如果是找個地點下午茶或者行到攰坐坐就不錯!不過服務生服務態度有待改善! 服務生上餐時說話太快, 根本沒令客人聽得懂! 而且問其中一名服務生洗手間在那裡, 她指示

海鹽焦糖咖啡

不過服務生服務態度有待改善! 服務生上餐時說話太快, 根本沒令客人聽得懂! 而且問其中一名服務生洗手間在那裡, 她指示我到門口右轉, 但沒有告訴我洗手間需要鎖匙, 我在門外等了一會, 覺得有問題, 再到店內問那個服務生, 她才跟我說要鎖匙, 但都沒有意思要拿給我! 我再追問她才說要我等一等, 待她做完手上的工作先, 因此今次經歷令我發覺香港咖啡弄跟台灣咖啡弄的服務態度有著很大的差別!!!

2015-07-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$123 (Lunch)