前日去食lunch
同侍應A叫左個巴基斯坦咖喱飯, 等咗半個鐘黎左個焗黑椒牛柳意粉
同侍應B講黎錯左,佢話今日冇咖喱飯(?!)同事A喺隔離先如夢初醒話係咩原來冇呀xyz$&#%**
跟住同事B問我咁仲要唔要,我話全錯喎我點要(雖然做咗好似好浪費,但我真係唔想食黑椒牛)咁佢問我想改食乜嘢,咁我就同佢講要咗個常餐沙嗲牛麵炒蛋多士。
隔咗一陣同事A走過嚟問我你想改食乜嘢啊?我話你同事已經幫我落咗單啦喎
好啦咁隔咗一陣啲嘢食嚟咗,我同同事A講話你要俾返個差價我,因為本身咖喱飯係貴啲嘅常餐係平啲。佢話好啦咁就走咗去攞錢俾我
返到嚟得個$3 ,我話唔應該咁小錢喎,本身個飯係$78而家呢個$56咋喎!跟住佢攞住張單同我講話那本身嗰個椰香咖喱飯。我話我其實本身我已經唔係嗌椰香咖喱飯?!我話不過唔緊要啦,不過你都係找少咗錢俾我呀,椰香咖喱飯$68⋯⋯同事B喺隔離話係呀你找少錢呀!然之後佢就再找返錢俾我
之後我快快食完就走啦
以為事件告一段落⋯⋯no
三四點食完,五六點開始唔舒服。心跳勁快、頭暈、想作嘔。本身我以為自己今日忙得滯唔舒服啦,過一陣唔對路喎走咗去廁所嘔。然後全晚都心跳勁快,好辛苦,屙咗起碼7、8次。心跳快到係瞓唔到,又係咁肚痛、想屙、頭暈。好辛苦咁捱到第二日九點即刻去睇醫生,醫生話我應該輕微食物中毒!第二日都屙咗3、4次..成身攰奶奶好似感冒咁樣,醫生話應該係食物中毒身體有反應⋯⋯
食咗啲藥抖左兩日其實都已經好返啲。明白搵食艱難,都唔係想投訴啲乜嘢。不過我想藉呢件事同餐廳講,可能要重新檢視服務質素同埋食物衛生
whsmith
你裝的什麼心 ,這樣抹黑一家苦心經營的小餐廳,一些不存在的菜式也拿來亂寫,沒道德
hl0977709
用心不良抹黑報復我食過10幾次又唔見有乜問題?
2023-02-10
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$56 (Lunch)