2019-06-25
平時去開花園街行街都會路經呢間豆品舖,但係路經咁多次,都未入過去食野。呢次,終於入去一食豆腐啦!因為果時都幾夜下,差唔多晚上11 點,係門口同朋友講左句「唔知開到幾點?唔想食食下比人趕走」,點知比個店員聽到,大大聲同我地講佢地開24小時!夠晒街坊夠晒貼地!一開波已經叫左魚肉煎豆腐、白菜豬肉餃同埋韭菜豬肉餃!佢地上菜都好快,差唔多係叫左5分鍾都冇就上菜了。魚肉煎豆腐煎得尚算香口。咬一啖之後,魚肉同豆腐好快分離,魚肉餡比較細份。唔係幾食得出豆腐本身既味道。只可以講舊豆腐都幾實淨。白菜豬肉餃本身見到佢好似即叫即煎,D餡就好飽滿,漲卜卜,感覺好吸引。一上菜,首先覺得好油,之後就咬左啖,覺得味道好淡,冇乜味。成程都需要用辣醬吊味。可能我平昤食開重口味啦韭菜豬肉餃叫左3樣,呢樣係最好食的~雖然佢都係好油,但佢既餡係有味的!韭菜味好重!係我鍾意既味道!不過都係需要有D醬黎吊下味~總括而言,位置好就腳,深夜路過又想食野,佢都會係一個選擇。但整體食物偏油。會唔會因為想食豆品類野而再黎呢間舖食,我諗應該不了。不過可以入手佢既豆漿既~
魚肉煎豆腐
魚肉煎豆腐