2023-05-19
AV都慕名而來黎食既雞煲🤣男同事「無意之中亅見到日本AV相澤南香港旅遊個報道, 朋友話係山林道有間雞煲叫尚上下夏, 我friend係港島人,所以去咗灣仔佢哋旗下嘅一間 尚上下夏2.8。 呢一間佢哋日頭做冰室,夜晚做雞煲火鍋,我見啲相幾靚,下次可以試下佢哋冰室食品。我地試咗佢哋最新出嘅芝士雞煲, 之後轉左龍蝦湯底, 佢哋係會同你先清咗雞煲嗰pot,唔係就倒啲清湯入去。 佢哋嘅龍蝦湯底超濃味,係用鮮龍蝦淆出黎,唔係沖粉,好容易分得出~芝士雞煲唔太「溜」,芝士香,同每件雞都被芝士纏繞住,應該係有車打丶波波芝士,第3款我未甘勁食得出住,食完仲有quota食其他,佢哋啲牛真係好好食!我叫咗安格斯, 重牛味!同埋叫左個海龍王海鮮拼盤~D帶子好鬼厚身🤭 有兩層,有個半open window side bar area, 但今日落雨,所以無開~Overall, the experience is good, i would definitely come again.
海龍皇
三重芝士雞煲