今日放假同屋企人去食晚餐,揀咗尖沙咀「川味辣蟹·串燒·烤魚·雞煲·專門店」餐廳食品種類好多元化,主打海鮮大咖,海鮮砂煲粥,串燒,雞煲,川味小菜和烤魚,食品種類非常豐富。招牌砂煲粥🍲本身我想叫大膏蟹,不過太好賣賣晒,所以我點咗膏蟹和蜆,砂煲粥好大鍋,粥底非常綿滑,膏蟹好多膏,蟹膏香濃甘香,蟹肉好鮮甜,蜆肉鮮味沒有沙,粥底吸收哂海鮮的精華👍🏻招牌川味雞煲人均消費滿$150就可以加$1蚊有雞煲,咁抵食冇理由唔加,辣度可以自己選擇。打開個蓋已經聞到好香🤩,醬汁非常惹味,雞肉嫩滑有肉味,雞件啖啖肉,又不會斬到好碎身,容易入口。餐廳贈送了軟殼蟹,軟殼蟹炸到金黃色,外脆內軟。

招牌砂煲粥🍲

招牌川味雞煲

餐廳贈送了軟殼蟹,軟殼蟹炸到金黃色,外脆內軟。
軟殼蟹

軟殼蟹