2021-04-09 38 views
同朋友來到呢間『熱點』,享用了以下點心。『豬麥流沙包』,有豬麥頭的包包零舍可愛,淨係睇吓都好開心吖,唔係好捨得食佢,但始終都有食嘅,一咬落去,啲紫薯流晒出來,好睇又好食,唔係齋有外表嘅。『小梨子鹹水角』之前喺某間舖頭食過一次,今次係第二次,同樣高顏值,好綠,好吸眼球,唔講真係唔知係鹹水角吖;『紅油抄手』有大大粒5粒,如果鍾意辣嘅可能會覺辣度不足,但對我來講,就啱啱好,都應該好適合不太食得辣嘅香港人嘅。『香芒炸蝦卷』係朋友點嘅,本來期望不高,但食落又唔係咁睇,皮够香脆,而且入邊餡料好充足,食到大大粒蝦粒,芒果粒亦食得到,好似仲有少少沙律醬,唔错唔錯。『楊枝甘露糕』就真係呢一世人第一次,味道勁似楊枝甘露,我諗呢一點就好成功啦,食得到的楊枝甘露,正。另外仲點咗湯品『五指毛桃燉瘦肉』,有益氣,健脾,袪濕之作用;朋友的滋陰,潤肺『蟲草花燉雞湯』亦唔錯。
同朋友來到呢間『熱點』,享用了以下點心。