2021-01-17
餐廳設計靈感來自💗日本登山滑雪勝地白馬鎮,一走入去,感覺好舒服。餐廳主要供應日式西餐丶輕食丶咖啡和Cocktail ~裝潢以木系為主💗有好有Feel嘅小木屋用餐區,又有好Relax嘅梳化區,仲有好大片戶外用餐區,可以喺綠草皮上慢慢嘆,感覺可以Hea好耐~不過依家天氣比較凍,我都係選擇坐裡面~平日有Lunch Set,不過至到3pm , 我果日3點幾先去食個Late Lunch,所以散叫~🎉Carbonara Udon ($108)滑滑Q彈烏冬配上香滑濃稠的卡邦尼醬汁🥳上面灑上木魚絲同紫菜碎,提昇味道層次,充滿日式風味👏🏻🎉Smashed Pumpkin Sourdough ($93)一向都好鍾意食南瓜🎃呢片Sourdough上面鋪滿咗南瓜蓉,真係正!上面仲有枝豆同埋片片巴馬臣芝士🧀最大驚喜係炸羽衣甘藍片,口感超級輕脆。成個組合味道非常之夾👍🏼南瓜蓉又唔會太甜,剛剛好。仲有一串香噴噴燒蘑菇,正呀!☕️ 飲品方面,我點咗我好Like 嘅Americano ($38),享受咖啡的醇香💗而Mocha ($38)個拉花好靚靚,奶泡打得很細滑~整體感覺好唔錯~坐的好舒服,係銅鑼灣慢嘆Lunch既好地
Carbonara Udon
🎉Carbonara Udon ($108)
Smashed Pumpkin Sourdough
Mocha
Americano
整體感覺好唔錯~坐的好舒服,係銅鑼灣慢嘆Lunch既好地方。