2018-06-02 2645 views
作為牛魔王,不得強烈推介一下《燒魂一》,絕對係近年食過,質素奇高既燒肉放題,無論環境,食物質素,上餐速度及準確,以致服務,都係一流水準。坐位寬敞舒適,地板乾爽無油林林感覺,抽風系統完善。位枱有2個沙漏,分別1分鐘及3分鐘,比你燒肉計時用,應該有人會心諗智能電話仲方便,不過我覺得食店有呢D小心思都值得欣賞。急不及待開始劃餐紙啦,選擇好豐富,有刺身,壽司,唐揚,湯等等,當然唔會少得肉目標明確既我,一口氣點左好多好多牛上枱一刻,我懷疑緊自己既眼睛,呢個質素既牛,真係任食架即燒無誤! 牛肉香味四溢,完全唔會黐網,可想而知油份係幾咁充沛。好快已經可以食啦,和牛片牛味頗濃,非常稔滑。熊本一口和牛更加係不得了,入口油脂勁豐富,牛味濃郁牛肉會有唔同既調味,建議大家分開落單,擺碟會靚D,而且有一個細牌仔話你知係咩橘子麵醬必試,咸咸甜甜,仲有一陣橘子既清新豬都值得推介,厚切的五花腩,豬皮層好爽口,瘦肉又好鬆化猛火燒到脆身,幾種口感同時品嘗。呢個牛骨湯我自己好鐘意,雖然較油,不過蘿蔔味同牛肉味都幾突出。蜆好新鮮,睇住佢卜卜卜咁開殼,蜆肉厚大,而且無沙雞亦好體貼咁剪成單骨,方便燒熟宮城蠔好大隻,不過我本身唔食

坐位寬敞舒適,地板乾爽無油林林感覺,抽風系統完善。

急不及待開始劃餐紙啦,選擇好豐富,有刺身壽司,唐揚,湯等等,當然唔會少得

目標明確既我,一口氣點左好多好多牛

上枱一刻,我懷疑緊自己既眼睛,呢個質素既牛,真係任食架

好快已經可以食啦,和牛片牛味頗濃,非常稔滑。
熊本一口和牛更加係不得了,入口油脂勁豐富,牛味濃郁

橘子麵醬必試,咸咸甜甜,仲有一陣橘子既清新

豬都值得推介,厚切的五花腩,豬皮層好爽口,瘦肉又好鬆化
猛火燒到脆身,幾種口感同時品嘗。

蜆好新鮮,睇住佢卜卜卜咁開殼,蜆肉厚大,而且無沙

雞亦好體貼咁剪成單骨,方便燒熟

宮城蠔好大隻,不過我本身唔食蠔,但見老婆大人食完個滿足樣,我諗質素應該都幾好

魚生刺身夠新鮮
唐揚都炸得夠乾身脆口

茶葉蛋自己幾鐘意食,見呢道用鵪鶉蛋整,無理由唔試下,幾入味,唔錯唔錯,而且食多一兩隻都唔會太飽

人頭收費288蚊,包2罐飲品,價錢比其他燒肉放題微微貴少少,不過質素去到另一個層次,呢D錢,唔好慳