2017-04-08
一講到打邊爐, 第一時間更係會諗到一班人圍住個爐拾下拾下架啦但自從吉XX同大XX推出一人邊爐之後就越黎越多餐廳有呢個OPTION揀今次我朋友帶我黎食既呢一間仲誇張全力係賣緊一人鍋既邊爐 而選揀係比起吉XX多10幾倍又有麻辣 又有雞煲 又有海鮮煲淨係湯底都已經有十幾樣揀配菜主菜都有廿幾樣揀 真係有選擇困難症都唔知點算 今次我揀左既係叫星級精選鍋既 入面既配料有CAB安格斯牛肉同振興肉丸, 而湯底就選左沙嗲, 再配多個白飯我睇MENU話CAB安格斯牛肉係經過高級認證既牛肉 全球得TOP幾既牛肉先會比評為CAB 作為肉控既我當然係即刻二話不說揀左呢個黎品嚐一下到底CAB係咪真係咁堅一上到黎我會覺得份量唔算好大, 但到我食完個下我係FEEL到自己係超級飽肚, 對一個成年男子來說, 這一鍋的份量是絕對夠的上面已經鋪好哂所有既食材, 牛肉同肉丸先說一下這個CAB安格斯牛肉 高級牛肉果然是高級牛肉 放落沙嗲湯底入面, 只要碌幾秒就已經熟好了, 一放入口, 哇~~~超重肉味 有少少入口即溶既感覺 而且個厚度適中, 唔會話太厚或太薄, 係岩岩好的!!另外一個驚喜既地方係D肉丸, 原來D肉丸都係有涵的,
但自從吉XX同大XX推出一人邊爐之後
就越黎越多餐廳有呢個OPTION揀
今次我朋友帶我黎食既呢一間仲誇張
全力係賣緊一人鍋既邊爐 而選揀係比起吉XX多10幾倍
又有麻辣 又有雞煲 又有海鮮煲
淨係湯底都已經有十幾樣揀
配菜主菜都有廿幾樣揀 真係有選擇困難症都唔知點算
另外一個驚喜既地方係D肉丸, 原來D肉丸都係有涵的, 有芝士呀, 墨魚丸入面有墨魚粒,有嚼勁而味帶鮮甜, 丸類非常出色 比起普通傳統既冇咁DRY同埋有多重口感, 正!!
想唔到小小鍋入面包含左咁多美食係入面, 真係值得一試, 下次應該會再試下其他口味的食材!!