2023-11-25 11 views
12月嚟緊都好忙,太多飯聚,有d 聖誕gathering已經要11月開始搞😂今次約左班friend開P, 我都好識做買定d甜品一齊食~AW Patisserie已經出左聖誕系列泡芙仲有聖誕泡芙蛋糕,超級吸睛,睇得又食得!d friend都輪住要幫d泡芙打卡😆聖誕系列泡芙有3隻口味:✨丸久小山園抹茶栗子白豆蓉麻糬手工泡芙 - 裡面有原粒日本栗子,仲有拉絲麻糬,口感軟糯~抹茶手工吉士甘香🍵✨紅桑子芝士餅手工泡芙 - 味道酸酸甜甜,忌廉芝士mix左自家製紅桑子醬,感覺幾fresh😸✨薑餅比利時黑朱古力脆脆手工泡芙 - 入面嘅朱古力吉士係用左70%比利時朱古力來整,朱古力味濃厚,而且黑朱古力冇咁膩,意大利榛子脆脆同個朱古力泡芙好match,係幾有驚喜🤤而個聖誕蛋糕主要用左紅色同綠色泡芙去砌成,好有聖誕mood, 紅色泡芙入面係紅莓吉士;而綠色泡芙入面係比利時朱古力吉士,泡芙之間用左Chocolate Ganache拼合,最底層係一塊伯爵茶曲奇餅底🍪層次好豐富,而且好啱多人share! 成個聖誕蛋糕有10粒泡芙,超啱開party🎄

聖誕系列泡芙有3隻口味: