2022-12-21 2547 views
💛 #深水埗 #lonelypaisley 🇹🇷之前約咗好耐冇見嘅朋友去街🥰 揀咗呢間裝修超靚,好有土耳其風格嘅「Lonely Paisley」一齊食🥰 呢度有好多富民族特色嘅毛氈、燈飾等等,超啱我哋三個女仔打卡💓🧈🥯 Turkish Breakfast ($148)土耳其早餐、附土耳其茶土耳其早餐同我哋平時食開嘅英式全日早餐好唔同😚 佢嘅包係炸得香脆嘅,上面有芝麻,外層香脆,裏面鬆軟🥰 仲配有四種醬料,包括紅辣椒醬、蜜糖忌廉醬、無花果果醬和杏桃果醬,辣、甜、酸、鹹,任君選擇~ 另外仲有三款唔同嘅芝士,芝士嘅濃度唔同,店員會耐心介紹進食嘅先後次序😚 仲有太陽蛋同煙肉添❣️土耳其茶有靚靚糖漿棒,自己決定杯茶要幾甜😋!🐥🌮 Mexican Triple Cheese Chicken Quesadilla with Secret Mala Sauce ($88)墨西哥三重芝士雞肉餡餅配自家制四川麻辣醬好香,加埋少少辣味好惹味,切開仲有拉絲士,係會想越食越多嘅餡餅🥳🐣🌯 Turkish Chicken Doner Kebab ($78)土耳其烤雞肉卷,卡巴包捲住雞肉、蕃茄、椰菜、生菜、洋蔥,烤雞
💛 #深水埗 #lonelypaisley 🇹🇷

土耳其早餐

🧈🥯 Turkish Breakfast ($148)
土耳其早餐、附土耳其茶
土耳其茶有靚靚糖漿棒,自己決定杯茶要幾甜😋!
墨西哥三重芝士雞肉餡餅配自家制四川麻辣醬

土耳其烤雞肉卷

土耳其烤雞肉卷,卡巴包捲住雞肉、蕃茄、椰菜、生菜、洋蔥,烤雞味道香濃又唔會dry💓
土耳其開心果千層酥

🍬🍮 Turkish Baklava ($58)
土耳其開心果千層酥
原來土耳其千層酥係咁嘅,佢硬硬哋,佈滿糖漿,少少甜,share食最正😚
Night, Istanbul

🇹🇷🍵 Night, Istanbul ($88)
最後我哋加咗壼茶share飲,仲可以任加熱水繼續飲㗎🥰
土耳其早餐
墨西哥三重芝士雞肉餡餅配自家制四川麻辣醬