suetmantong
超難食的叉燒通粉,且很惡心的服務態度
suetmantong
Level 2
2018-03-13
Follow
超難食的叉燒通粉,且很惡心的服務態度,服務態度真是奇怪,好不禮貌,好失望.
             首先,我在炮台山返工的,平時都是差不多帶飯的,都知道呢邊食飯時間是非常繁忙,幾乎間間餐廳FULL晒,出面都排晒隊,因為我兩個朋友第一次過來吹呢邊諗住叫我介紹呢頭有咩好食介紹,大家就約埋一齊一陣放LUNCH一齊食.咁我之前都是食吉野家,大快活,大家樂,譚仔呢D,是呢邊都冇咩試過茶餐廳,咁果日我地行左一圈都好多人,跟住不如求其搵間食算啦,我兩個FD都要夠鐘返旅遊堂,我又夠鐘返工,咁我地行過左譚仔前面,就見到呢間新釗記唔使排隊,就揀左呢間新釗記食.

然後,一坐低,已經覺得落單服務好低下,令人匪夷所思.行落單離奇古怪,讓人很惡心,不停催著我地落單,其實又唔係多人,我地坐左一陣,菜單都冇睇晒,不停催.不停催催,問題仲坐係我地對面台催,so far我唔知她係間茶餐廳邊位啦,但可唔可以俾d空間我地睇menu,你坐正我地三個面前,仲要係甘望住我地三個,係咁催催,咁樣都已經趕客啦,冇講食物質素了,真是行為令客人好不滿,好討厭行為很不禮貌.果一刻,我們三個好想走,但為左趕時間,冇計,真是好後悔入來呢間野.

跟住,落完單後,我們3個開始食了,有個fd剩點一份三文治,另一個fd點了炒河,跟住我果個叉燒通粉,跟住我食了一淡,陣味好奇怪. 原本是變質了,叉燒餿的,oh my god,我個fd試了我d,都話餿, 很嘔心一間茶餐廳,餿了仲俾客人食,果個女人依然坐是我地台對面,是仲不停問人加唔加野,仲問點解食咁少,食唔晒,我心想說,好難食,我而家好後悔我冇講出來,希望睇到我是open rice comment的人,原本呢間野好奇怪.連食野都望住人食,果位開始以為都是客人,見她坐是我地對面.她一叫我地落單,都唔知她是waiter定是間店咩人.不停撩人談話,問題是好打擾好影響我們3個.

最後,如果唔想出街食野排隊,呢度都可以一試,但如追求味道和價錢相宜,可以有更好的選擇。 你食了.一定保證後後悔.果日lunch,完全唔知自己食了咩,呢間野,值唔值得你去,你選擇啦~
Ratings